Emilia Pippola

Vuoden 2014 kirsikankukinnan kuvaaja Emilia Pippola inspiroituu hetkestä

 Japanilainen puutarha on valokuvaaja Emilia Pippolan jokapäiväinen maisema.

Japanilainen puutarha on valokuvaaja Emilia Pippolan jokapäiväinen maisema.

Emilia Pippola, 33, on asunut Roihuvuoressa miehensä ja kaksivuotiaan lapsensa kanssa kanssa vajaan vuoden. Viime kevään hanamin aikaan alueelle muuttanut Pippola on tämän kevään kirsikankukinnan kuvaaja. Pekka Halosen akatemiasta valokuvaajaksi valmistunut Pippola on koulutukseltaan myös biologi. ”Vaikka en ole varsinainen luontokuvaaja, käsittelen mielelläni luonnontiedettä ja ympäristöasioita kuvissani”, hän kertoo. Pippolalle kuvaamisessa on tärkeää inspiroituminen hetkestä. Hetkiä hän aikoo tallentaa kirsikankukinnassakin: ”Kuljen päivittäin useita kertoja japanilaisen puutarhan läpi. Kevät on tullut yllättävän aikaisin, joten kirsikankukinta vaatii tarkkaa seurailua. Kannan kameraa koko ajan mukana.” Kameralle tallentuu sekä yksityiskohtia että laajempaa kuvaa kukinnoista. ”Mikäli kirsikkapuiden ympärillä tapahtuu jotain muuta mielenkiintoista, kuvaan toki myös sitä.”

Pippolan mielessä kirsikankukat rinnastuvat lapsuudesta Seinäjoelta tuttuihin hentoihin ja herkkiin omenankukkiin, jotka merkitsevät kesän tuloa. Ruskan aikaan kirsikkapuut saavat uuden väriloiston. Viime kevään hanamin aikaan Pippola oli maalaamassa uuden asuntonsa seinää. ”Hanami vaikutti rennolta tilaisuudelta. Ihana aurinkoinen sää kohotti tunnelmaa.”

Pippola kehuu Roihikan henkeä. ”Olen tutustunut aika nopeasti ihmisiin. Se on helppoa, koska täällä asuu välitöntä porukkaa. Osallistun alueella varsinkin lapsille suunnattuihin tapahtumiin. Olimme Roihukinossa ja käymme soppakuppilassa.” Kesällä elinpiiri laajenee luoteeseen. ”Meillä on kasvimaapalsta Viikissä, ja siellä aion tänä kesänä käydä aktiivisesti. Voisimme myös hankkia oman taloyhtiömme pihalle viljelylaarin.”

 Kukintakuviin->

teksti: Satu Kiiskinen,

Kuva: Jouni Kvist