Hanami-logo

Roihuvuoren hanami
– Helsingin kirsikankukkajuhla

Hanami (花見, japaniksi ”kukkien katseleminen”) on vuoden tärkein juhla Japanissa. Roihuvuori-seuran ja Suomessa toimivien japanilaisen kulttuurin yhdistysten ohjelmallinen Hanami-juhla juhlistaa kirsikan kukintaa. Tapahtuma on avoin puistotapahtuma, johon voi tulla viettämään piknik-päivää ja seuraamaan japanilaisen kulttuurin ohjelmaa.

Hanami-juhlassa on mm. parapara– ja butoh-tanssiesityksiä, origameja,kalligrafiataidetta, teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa sekä myynnissä japanilaisia herkkuja. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii yhteensä noin 350 kirsikkapuuta. Hanami-juhla on maksuton. Tervetuloa!

Tapahtuman organisoi Roihuvuori-seura muiden yksityisten toimijoiden kanssa yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

>>Hanami 2023 ohjelma ja tapahtuma-alueen kartta

Kuvat Anna-Mari Raunio, Pentti Alavaikko ja Iiro Kaukiainen.


Vuoden 2023 kirsikankukinta

Kirsikankukintaa on kuvattu vuodesta 2009 alkaen. Kuvaaja vaihtuu vuosittain. Vuoden 2023 kirsikankukinnan virallinen kuvaaja on valokuvaaja Mika Marttila. Sivuilta voi seurata kukinnan lähestymistä.

16.05.2023 Prunus Accolade. Kuva Mika Marttila.


2023 Roihuvuoren Hanamissa kruunattiin Suomen III Kirsikankukkakuningatar Elina Vanhatalo ja Kirsikankukkaprinsessa Julia Lehtinen

Roihuvuoren hanami-juhlassa on vuodesta 2017 valittu Suomen kirsikankukkakuningatar ja vuodesta 2019 saakka myös kirsikankukkaprinsessa.

Kirsikankukkakuninkaalliset toimivat hyväntahdonlähettiläinä Suomen ja Japanin välillä. Ehdotus kirsikankukkakuningattaren valinnasta tuli alkujaan Japanin Helsingin suurlähetystön kautta Japan Sakura Foundationilta. Japanin parlamentin perustama Japan Sakura Foundation on valinnut Japanissa kirsikankukkakuningattaria vuodesta 1963.

Lue lisää Suomen Kirsikankukkakuninkaallisista.


UUTISIA

Suomen kirsikankukkakuningatar ja -prinsessa tapaamassa Japanin pääministeriä Tokiossa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 首相官邸 (@kantei)

Suomen kirsikankukkakuningatar Ella Saarenko ja -prinsessa Elina Vanhatalo kävivät Roihuvuori-seuran delegaatiossa tapaamassa Japanin pääministeri Fumio Kishidaa. Tasavallanpresidentti Sauli Niinistön tervehdyksen lisäksi Kishidalle luovutettiin Roihuvuori-standaari. Pääministeri Kishida oli iloinen että kirsikankukkia halutaan arvostaa ja vaalia myös Suomessa ja sanoi olevansa kiitollinen kirsikankukkien tuomasta yhteishengestä Suomen ja Japanin välillä sekä Roihuvuori-seuran ja Sakura no kain yhteistyöstä. Edellisen kerran roihuvuorelaiset vierailivat Japanin pääministerin luona 2019 ennen koronaa.

>> Lue vanhempia uutisia