Hanami-logoHanami-juhlassa on mm. parapara– ja butotanssiesityksiä, ikebanaa, origameja, teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa sekä myynnissä japanilaisia herkkuja. Tule piknikille yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii yhteensä noin 240 kirsikkapuuta. Hanami-juhla on maksuton. Tervetuloa!

Aki Suzuki vuoden 2012 juhlissa, kuva: Elina Aydemir

Vuoden 2017 kirsikankukinta

Kirsikankukintaa on kuvattu vuodesta 2009 alkaen. Kuvaaja vaihtuu vuosittain. Vuoden 2017 kirsikankukinnan kuvaa Iiro Kaukiainen.

Kirsikkapuisto 14.5.2016

Kirsikkapuisto 14.5.2016

Hanami by night

Tänä vuonna voit yhtenä yönä käydä ihastelemassa kirsikankukintaa yövalaistussa Japanilaistyylisessä puutarhassa. Aika yökukinnalle tarkentuu myöhemmin. Japanilaistyylinen puutarha, Roihuvuorentie 12-16

Opastettu puistokävely

Opastettu puistokävely Roihuvuoressa  torstaina 11.5. 2017 klo 18. Oppaana Elina Nummi. Lähtö Kirsikkapuiston nimipaalun luota. Ensin tutustutaan Kirsikkapuistoon ja sitten matkaa jatkuu kohti Japanilaistyylistä puutarhaa.

Roihuvuoren Hanami 10 vuotta näyttely

Kahvila Riossa 2.5.-31.5.2017 Hanami valokuvanäyttely. Esillä virallisten kukinnan kuvaajien töitä ja kuvia Hanami juhlista kymmenen vuoden ajalta. Roihuvuorentie 9 (ti-to ja su 11-19 pe-la 11-22)

Hanami-lehti

Hanami-lehti ilmestyi 4.5. Vanhemmat Hanami-lehdet on ladattavissa tästä linkistä.

Julkinen liikenne

Tänä vuonna HSL on varautunut viime vuotta tiheimpiin yhteyksiin Herttoniemen ja Itäkeskuksen metroasemilta Kirsikkapuistoon.

Hanami-juhla vuoden 2012 paras esikaupunkitapahtuma Helsingissä

Lähiöprojektin äänestyksessä Roihuvuoren hanamijuhla valittiin parhaaksi esikaupunkitapahtumaksi. Äänestyksessä Pihlajamäki Goes Blues tuli toiseksi ja Roihuvuoren kyläjuhlat kolmanneksi.