Hanami-logoHanami-juhlassa on mm. parapara– ja butotanssiesityksiä, ikebanaa, origameja, teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa sekä myynnissä japanilaisia herkkuja. Tule piknikille yksin, kaksin tai koko perheen voimin. Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja Japanilaistyylisessä puutarhassa kukkii yhteensä noin 240 kirsikkapuuta. Hanami-juhla on maksuton. Tervetuloa!

Aki Suzuki vuoden 2012 juhlissa, kuva: Elina Aydemir

Vuoden 2016 kirsikankukinta

Kirsikankukintaa on kuvattu vuodesta 2009 alkaen. Kuvaaja vaihtuu vuosittain. Vuoden 2016 kirsikankukinnan kuvaa Pekka Mäkelä.

Kirsikkapuisto 14.5.2016

Kirsikkapuisto 14.5.2016

Opastettu puistokävely

Opastettu puistokävely Roihuvuoressa  keskiviikkona 11.5. 2016 klo 18. Oppaana Elina Nummi. Lähtö Kirsikkapuiston nimipaalun luota. Ensin tutustutaan Kirsikkapuistoon ja sitten matkaa jatkuu kohti Japanilaistyylistä puutarhaa.

Hanami-lehti

Hanami-lehti ilmestyi toukokuun alussa. Vanhemmat Hanami-lehdet on ladattavissa tästä linkistä.

Julkinen liikenne

Tänä vuonna HSL on varautunut viime vuotta tiheimpiin yhteyksiin Herttoniemen ja Itäkeskuksen metroasemilta Kirsikka puistoon.

Hanami-juhla vuoden 2012 paras esikaupunkitapahtuma Helsingissä

Lähiöprojektin äänestyksessä Roihuvuoren hanamijuhla valittiin parhaaksi esikaupunkitapahtumaksi. Äänestyksessä Pihlajamäki Goes Blues tuli toiseksi ja Roihuvuoren kyläjuhlat kolmanneksi.