Suomen III kirsikankukkakuningatar Elina Vanhatalo

Kirsikankukkakuningatar 2023 Elina Vanhatalo

Kirsikankukkakuningatar 2023
Kirsikankukkaprinsessa 2020–2022

Japanin kulttuuri vei minut mennessään jo 11-vuotiaana, ensin mangan, animen sekä musiikin kautta. Erilaisten mutkien kautta Japanin kulttuuri on juurtunut osaksi arkeani. Mitä enemmän Japanista opin, sitä kiinnostuneempi olin, ja olen yhä oppimaan lisää; laulujen kautta japanin kieleen, sarjoista historiaan, historiasta nykyaikaan, ja siihen miten samat traditiot ovat yhä läsnä. Tällä hetkellä arjessani vahvimmin on läsnä japanilainen ruoka, kamppailulajit, kimonoiden pukeminen sekä molempien maiden perinnekäsitöiden yhdistäminen.

Muusikkona erityisesti Japanin musiikki, perinteiset instrumentit ja niiden harmonia hurmasi jo varhain. Kuuntelen sekä laulan mielelläni japanilaista musiikkia. Suomen ja Japanin kansanlaulut kiehtovat suuresti.

Kulttuurinvaihdosta sain maistiaisia käytyäni kuoron kanssa esiintymiskiertueilla Japanissa kahdesti, keväällä 2012 sekä kesällä 2018. Molemmilla kerroilla nousevan auringon maa on tullut aina vain tutummaksi, mielenkiintoisemmaksi, sekä suuremmaksi osaksi elämää. Japanissa tapaamani ihmiset sekä muistot ovat sanoinkuvaamaton rikkaus.

Pandemia teki omasta prinsessakaudestani hyvin erilaisen mutta se myös syvensi japanin kulttuurin tietämystäni suuresti. Kauden kohokohta oli 2023 Japanin matka, jolloin tapasimme Japanin kirsikankukkakuninkaalliset, sekä pääministeri Fumio Kishidan.
Kuningatarkautenani toivon pääseväni jakamaan innostustani kulttuureita kohtaan erilaisten kulttuurikokemusten avulla. Odotan innolla, millainen vuosi on luvassa osana kauniita kirsikankukkakuninkaallisia!

Elina Vanhatalo

Elina Vanhatalo kruunattiin Suomen Kirsikankukkakuningattareksi 20.5.2023. Kuva Iiro Kaukiainen.

Yksi Elinan kuninkaalliskauden kohokohtia on ollut matka Japaniin yhdessä Ella Saarenkon kanssa keväällä 2023. Kuvassa yhdessä Japanin Kirsikankukkakuningattaren kanssa Japanin parlamentin edustalla.

 

Kirsikankukkakuningatar Ella Saarenko ja -prinsessa Elina Vanhatalo 2020. Kuva Jussi Aalto