Suomen II kirsikankukkaprinsessa Elina Vanhatalo

Elina Vanhatalo. Kuva Jussi Aalto

Japanin kulttuuri vei minut mennessään jo 11-vuotiaana, ensin mangan, animen sekä musiikin kautta. Mitä enemmän Japanista opin, sitä kiinnostuneempi olin, ja olen yhä oppimaan lisää; laulujen kautta japanin kieleen, sarjoista historiaan, historiasta nykyaikaan, ja siihen miten samat traditiot ovat yhä läsnä. Tällä hetkellä minua kiehtovat eniten budolajit, ruoanlaitto, japanin kieli ja perinteet.

Muusikkona Japanin musiikki, perinteiset instrumentit ja niiden harmonia hurmasi jo varhain, ja myöhemmin se johti minut hankkimaan itselleni muinaisen soittimen Aasiasta, kiinalaisen perinteisen jousisoittimen erhun. Opintoni ovat vasta alussa ja toivon voivani jatkaa soittotunteja rajoitusten hälvettyä.

Kirsikankukkakuningatar Ella Saarenko ja -prinsessa Elina Vanhatalo. Kuva Jussi Aalto

Kulttuurinvaihdosta sain maistiaisia käytyäni kuoron kanssa esiintymiskiertueilla Japanissa kahdesti, keväällä 2012 sekä kesällä 2018. Molemmilla kerroilla nousevan auringon maa on tullut aina vain tutummaksi, mielenkiintoisemmaksi, sekä suuremmaksi osaksi elämää. Japanissa tapaamani ihmiset sekä muistot ovat sanoinkuvaamaton rikkaus.

Poikkeustilanteesta johtuen vuoteni kirsikankukkaprinsessana tulee olemaan hyvin erilainen edustustehtävien vähentymisen vuoksi, joten todennäköisesti tulemme olemaan aktiivisempia tuomaan ripauksia kulttuureista sosiaalisessa mediassa. Odotan innolla, millainen vuosi on luvassa osana kauniita kirsikankukkakuninkaallisia!

Kirsikankukkakuninkaalliset. Kuva Jussi Aalto