2013 kirsikankukinnan kuvaaja Elina Aydemir

ElinaAydemir
Tämän vuoden Hanamin virallinen kuvaaja Elina Aydemir on vasta 14-vuoden ikäinen. Hän on asunut Roihuvuoressa kaksivuotiaasta lähtien ja ollut mukana jo kolmessa Hanami-juhlassa.

Elina aloitti kuvaamisen ensimmäisessä hanamissaan 11-vuotiaana ja hänen kuvansa parapara -tanssijoista valittiin ison japanilaisyrityksen vuosikertomukseen. Elina arveleekin kyseisen kuvan olevan hänen kuviensa parhaimmistoa, ehkä jopa paras.

Kuvaaminen ei ole Elinalle niinkään harrastus, kuin osa arkea. Hän ei lähde erikseen kuvaamaan, vaan kuvia tulee otettua, jos kamera sattuu mukaan. Kuvien määrän Elina sanoo vaihtelevan paljonkin: jollain viikoilla homma unohtuu kokonaan, kun taas varsinkin tapahtumien aikaan kuvia tulee otettua runsaasti.

Eniten Elina toteaa pitävänsä luontokuvaamisesta, niin lähikuva kuin maisematasollakin. Lämmin värimaailma miellyttää hänen silmäänsä enemmän, mutta vuodenaika ei muuten ole tärkeä. Kun kysyin milloin ja mistä hän ottaisi kuvan, jos saisi ottaa vain yhden vuodessa, hän vastasi kuitenkin luultavasti ikuistavansa jonkin kesäisen hetken itselleen tärkeistä ihmisistä.

Elina ei ole pelkästään valokuvaaja vaan myös piirtää ja kirjoittaa. Viime vuonna hän kokeili myös animaatioiden tekemistä eikä kuvanmuokkauskaan ole vierasta, vaikkei Elina usein koekaan sitä tarpeelliseksi. Taiteen lisäksi Elina harrastaa partiota, muttei yhdistä näitä harrastuksia, sillä leiriolosuhteissa kamera voi helposti hajota.

Valokuvaus on Elinalle vain harrastus, eikä hän aio valokuvaajaksi.  ”Mä vaan kuvaan, koska se on kivaa”, hän toteaa haastattelun päätteeksi. Eihän siihen mitään syytä tarvitsekaan.

TEKSTI KAISA MIKKELÄ.

Katso kirsikankukintakuvat