Työpajat – UKK

Miten työpajaan pääsee?

Vanhempi voi ilmoittaa taiteilijan tai taiteilijaporukan työpajaan työpajakohtaisella ilmoittautumislomakkeella. Linkit kaikkiin ilmoittautumisiin löytyvät Roihukino2015-työpajat -artikkelista.

Syksyn 2015 animaatiotyöpajat täyttyivät hujauksessa, voit kuitenkin ilmoittautua varasijalle osoitteeseen roihukino@gmail.com. Laita silloin seuraavat tiedot:

Ilmoittautumiseen on hyvä laittaa kaikkien tulijoiden nimet, taiteilijan ikä, yhteystietonne ja päivä johon toivoisitte pääsevänne.  

Valitkaa lomakkeen listasta myös varapäivä siltä varalta, että ekana toivomanne paja onkin jo täynnä.

Kerro ilmoittautuessasi lisätiedoissa, otatteko omia koneita mukaan ja onko kyseessä Pc vai Mac.

Mikä tuo olohuonetyöpaja on?

Täältä linkistä olohuonetyöpajat 2015 löytyy selvitystä siitä, miten oman animaatiotyöpajan voi luoda, joko ihan oman porukan kesken tai sitten kutsa kaveriperheen mukaan.

Pitääkö olla käsis ja jos ei osaa mitään?

Pajoihin tullessa tarvitaan vain IDEA ja mahdollisesti omia animaatiossa esiintyviä asioita (leluja, kenkiä, omenoita, haaveita…  mitä animaatioissa sitten tapahtuukin…). Ja jos ideaakaan ei ole niin pajassa se yhdessä löydetään. Luovalla ja anarkistisella asenteella!

Me olemme kaikki harrastajia ja nyt kokeillaan! Yksinkertaisen idean kanssa on usein mukavinta aloitella.

Miksi joku aikuinen tai isompi pitää olla mukana, eikö vois mennä siksi aikaa asioille?

Tarkoitus on, että animaationtekijä tulee paikalle VANHEMPANSA kanssa, jotta tarvittaessa taiteilija saa taustatukea ja huoltojoukkoja ja voi tarvittaessa jatkaa työskentelyä kotona.

Tarvitaanko omat kuvauskalusto ja koneet? Entä jos ei  ymmärrä tekiikasta mitään?

Me tarjoamme vempeleitä ja kuvausteknisiä ohjeita, tilat ja jonkin verran tarvikkeita lavastuksiin ja maailmoihin.

Meillä on tarjota muutamia koneita ja kameroita ja jonkin verran askartelumateriaaleja. Jos teillä on kotona oma läppäri ja tavallinen pokkari/nettikamera, ottakaa ne ihmeessä mukaan! Omien härveleiden kanssa on usein myös helpompaa tehdä hommia ja kenties jatkaa kotona sitten animaationtekoa. Omia hahmoja, lavasteita, kuvia, legoja voitte riemumielin tuoda mukananne.

Voitte myös vaikka katsoa viimevuotisia animaatioita näistä linkeistä Roihukino 2012Roihukino 2013 ja Roihukino 2014,  niin näette hiukan mitä aiempina vuosina on saatu aikaiseksi. Osaa elokuvista on tehty monta viikkoa, osa on tehty vastaavassa kuusi tuntia kestävässä pajassa. Voitte myös jatkaa kotona, kunhan yhdessä päästään jyvälle.

Miten löydämme perille työpajoihin? Mitä muuta mukaan?

Ohjeistamme työpajoihin tulijoita sähköpostitse muutama päivä ennen pajaa!

Me sairastuttiin eikä päästä! Minne peruutan?

On myös tärkeää ilmoittaa peruutuksista AJOISSA, että joku muu voi päästä tilallenne koska jonoa on. Jos käy niin, että vapautatte paikkanne, ilmoittakaa mieluusti, jos mahdollista, 3 päivää ennen pajaa: roihukino@gmail.com.

Sairastapauksissa sähköposti tai soitto/viesti jollekin meistä Saara 044-5680219, Anne 050-5851525, Henni 0400-653431. 

Miksi pitää antaa kaikenlaisia kuvauslupia ja julkaisulupia?

Laki säätää teosten tekijänoikeuksista ja yksityishenkilöiden kuvien käyttöoikeuksista. Haluamme myös osaltamme edistää lasten ja nuorten tietoisuutta kuvien ja mediatiedostojen jakamiseen liittyvistä vastuista ja oikeuksista. Roihukino tekee samalla mediakasvatusta animoinnin ohessa.

Kenelle ilmoitan, missä puhelinnumerot?

Kysymykset ensisijaisesti mailiin os. roihukino@gmail.com. Tekstiviestin voi laittaa seuraaville kinolaisille jos on nopea asia:

Saara Konttinen 044-5680219
Anne Karttunen 050-5851525
Henni Oksman 0400-653431