Olohuonetyöpajoja konkareiden ja uusien roihukinoilijoiden kodeissa

IMG_3031

Olohuonetyöpajojen idea on, että animointi kukoistaa vielä enemmän roihuvuorelaisten kodeissa ja että edellisten vuosien konkarit, sekä taiteilijat että heidän assistenttivanhempansa, voisivat jakaa kokemaansa roihukinohurmosta eteenpäin ja kokeilla yhdessä elokuvan tekoa.

Roihukinon pajat alkoivat Satumaanpolun olkkarissa, yhdessä kokeillen.

Tänä vuonna kannustamme vielä terhakammin edellisten vuosien kokeneempia animaattoreita järjestämään omissa olohuoneissaan, tai muualla sopivassa paikassa kavereille, naapureille tai luokkatovereille yhteisen animointityöpajan!

Tarkoitus on, että animaationtekijä tulee pajaan työskentelemään VANHEMPANSA/kumminsa/mumminsa tms. kanssa, jotta taiteilija saa taustatukea ja huoltojoukkoja ja voi esim. jatkaa kotona. Ja animaatioita voi tehdä aivan tavallisilla pokkarikameroilla ja läppärillä/Ipadilla, kännykällä. Katso Animaation tekoprosessi kotipajoihin -ohje ja muista ohjeita.

Voitte myös itse alkaa vain tehdä ja kokeilla kotona perheen kesken, animointi on joillakin nykylaitteilla hyvinkin helppoa. Käytännössä kaikissa tietokoneissa on joku helppokäyttöinen elokuvien editointiohjelma  (PC: Windows Live Elokuvatyökalu, Mac Imovie). Tabletilla ja jopa älypuhelimellakin on yksinkertaista tehdä koko elokuva. Täältä löytyy Ohjeita mm. ilmaisiin ja halpoihin ohjelmiin ja niiden käyttöön.

IMG_3009 (1)

18.10.2015 järjestetään työpaja, jossa autamme, jos elokuvan loppuunsaattamisessa, (editoinnissa, äänissä, elokuvan lähettämisessä festivaalille) tms. tulee haasteita. Siihen voi ilmoittautua sitten lähempänä kun näkee miten homma on sujunut 🙂

Kontaktoikaa toisianne puistoissa, pihoilla, kylällä, raitilla, facebookissa, missä vain. Facebookissa on valmis kohtaamisalusta, jonne voi vaikka ilmoittautua halukkaaksi kotityöpajailijaksi ja näin löytää kenties toisia halukkaita!  https://www.facebook.com/events/1483317898629508/

NÄIHIN EI SIIS TARVITSE IMOITTAUTUA KOTISIVUILLAMME, VAAN KOHTAATTE KESKENÄNNE NIINKUIN ENNENKIN :). Voitte mielusti laittaa tiedon olkkaripajastanne facebook-tapahtumaan ja näin kannustaa muitakin elokuvien tekoon kotona.