Roihuvuoren äitien ja isien orkesteri sai alkunsa vuonna 2013 osana Vattumadon talo ry:n Roihuvuori-projektia. Vattumadon talon tuotantona orkesteri on harjoitellut ja esittänyt Marjatta Meritähden säveltämiä ja kapellimestari Kaapo Ijaksen orkesterille sovittamia Pikku-Marjan eläinlauluja.

Aikuistenmusiikin osalta orkesteri tekee tuotannollista yhteistyötä Roihuvuori-Seuran kanssa. Harjoitusten ja esitysten järjestämisestä, Teosto-ilmoituksista, tiedotuksesta ja yhteydenpidosta vastaa Roihuvuori-Seuran tuotannoissa orkesterin jäsenistä koostuva intendenttiryhmä.

Kapellimestari Kaapo Ijas (s. 1988) on Roihuvuoren äitien ja isien orkesterin ainoa palkallinen työntekijä. Kaapo Ijas on monipuolinen kapellimestari, säveltäjä ja muusikko, joka on opiskellut orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja Tukholman Kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.

 

Musajamit

Roihuvuoressa järjestetään akustisia musajameja noin kerran kuussa. Musajamit ovat kaikille avoimet, soittotaitoon ja musiikilliseen taustaan katsomatta. Jameissa opetellaan korvakuulolta uusia kappaleita, soitetaan aikaisempien jamien kappaleita, tavataan toisia soittajia ja viihdytään yhdessä, musiikin äärellä. Musajameihin voi tulla myös vain nauttimaan tunnelmasta.

Jameissa soitetaan akustisesti, pääosin kansanmusiikkia ympäri maailmaa, mutta jameissa voidaan opetella ja soittaa sitä musiikkia mitä jamittelijat itse tahtovat. Uuden jamibiisin valinnan ehtona on, että joku osaa opettaa sen toisille.

Lisätietoa Roihikan musajameista voit saada Ville Sorsalta, ville.hh.sorsa(at)gmail.com

tai

jamien fb-ryhmästä.